En frisk grønn saus er perfekt til det meste. Bruk den som salatdressing eller til grillmat, og varier ettersom hvilket krydder du liker best.
Dressingen Green goddess så dagens lys på 1920-tallet i San Francisco. Siden da har populariteten gått i bølger, og den finnes i mange variasjoner. I denne oppskriften har vi valgt å lage en hakket variant for å gi urtene mer tekstur, men du kan også bruke en mikser hvis du foretrekker et jevnere resultat. Velg også de urtene du liker best, som du kanskje dyrker i hagen eller har i fryseren, for den saks skyld. Prøv det frem til du finner det du synes smaker best!
INGREDIENSER
3 potter med ferske urter
1 dl majones
1 dl rømme
2 ss olivenolje
1 ts hvit miso eller kapers
1 fedd hvitløk
1 sitron
Salt og pepper

SLIK GÅR DU FREM
Bland majones, rømme, olivenolje, miso og et revet hvitløksfedd.
Hakk urtene fint. Lag zest av halvparten av sitronen og klem saften ut av hele. Vend inn hakkede urter og sitronsaft og -skall. Smak til med salt og pepper.