Dette er BBQ-sausen som grillmester Johan Kullberg lager når han ikke har tilgang til sin egen. Alt finnes i et vanlig kjøkken!
Grillshacket Mugworts BBQ i Gøteborg drives av Johan og Sanna Kullberg. I tillegg til restauranten har de også sin egen serie BBQ-sauser, der originalen vant førstepremien i både EM og i det svenske mesterskapet i grilling i 2018. Når Johan ikke har tilgang til sausene sine, kanskje fordi han er hjemme hos noen andre, er dette oppskriften han bruker. Alle ingrediensene er tilgjengelige hjemme i de fleste kjøkken, og kan varieres litt i henhold til hva man har på lager.
INGREDIENSER
1 løk
2 dl ketchup
1 dl tomatpuré eller chilisaus
1 ss spisskummen
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ss paprikapulver
1 dl eddik, helst eplesidereddik
1 dl råsukker eller muscovado-sukker
SLIK GÅR DU FREM
Røk gjerne løken med en foretrukket tresort. Grill den kraftig, og hakk deretter i små biter. Bland løken og resten av ingrediensene med en stavmikser. La det avkjøles litt, og så er det klart til bruk.