Vil du ta julebaksten til neste nivå? La deg inspirere av Linn Utbults nydelige oppskrift! Her byr hun på en myk pepperkake-kake med ekstra alt.
Myk pepperkake er en ekte julefavoritt og den perfekte følgesvennen tilet glass gløgg. Linn Utbult mener pepperkaken blir enda bedre med topping på. Prøv hennes variant med kanelfrosting, ferske tyttebær og hakkede hasselnøtter!
INGREDIENSER
Myk pepperkake-kake
2 dl lyst muscovado-sukker
0,5 dl strøsukker
150 g smør, romtemperert
3 egg
3,5 dl hvetemel
0,5 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts ingefær, malt
2 ss kanel
2 ts kardemomme, knust i morter
0,5 ts nellik, malt
1 dl tyttebærsyltetøy, rårørt
1 dl fet yoghurt eller lettrømme
Smør og kanelsukker til formen
Frosting
200 g ferskost
0,5–1 dl kremfløte
1 dl melis
2 ss kanel
1 ss sitronsaft
1 klype salt
Garnering
Ferske tyttebær
Hakkede hasselnøtter
Fersk timian

SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 175 grader, med varmluft. Kle en sukkerkakeform med bakepapir.
Visp smør, muscovado-sukker og vanlig sukker porøst i en bolle med elektrisk visp. Bland hvetemel, bakepulver og krydder i en annen bolle. Tilsett eggene til smørblandingen, ett om gangen. Visp imellom. Sil deretter ned melblandingen med en sil. Rør til alt er godt blandet.
Vend forsiktig tyttebærsyltetøy og yoghurt inn i røren. Bland godt og hell opp i formen. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 40-45 minutter. La det avkjøles opp ned på bakepapir.
Visp sammen alle ingrediensene til frostingen med elektrisk visp. Når den er ferdig, bør den ha en fast og kremaktig konsistens.
Legg kaken på et fat. Spre frostingen med en kakespade. Pynt med tyttebær, hakkede hasselnøtter og noen kvister timian.

NYTTIGE BAKEREDSKAPER
Fingerferdighet er vel og bra. Men for å lykkes med bakverkene er stabile og pålitelige redskaper alfa og omega. Hvis du ikke har oppdaget Globals skarpe bakesortiment før, er det på tide å gjøre det nå. Vi anbefaler fire favoritter.