SLIK GJØR DU
Mandelkake
Brun smøret i en kjele og la det avkjøles. Sett ovnen på 180 grader. Visp sammen sukker, eggehviter, mandelmel, hvetemel, sitronskall og salt i en bolle. Tilsett det brune smøret gradvis og rør til en jevn røre.
Smør formen og hell røren i den. Bak i midten av ovnen på 180 grader i ca. 10-12 minutter. Ta ut og la avkjøle på kjøkkenbenken.
Vaniljesaus
Kok opp melk og vaniljestang i en kjele. Ta av kjelen og la det hvile i ca. 15 minutter. Visp eggeplommer, sukker og maizena luftig i en bolle. Tilsett melk- og vaniljeblandingen. Visp til blandingen er glatt.
Hell blandingen tilbake i kjelen. Kok opp under kraftig visping og rør inn smøret. Vær forsiktig så sausen ikke brenner seg. Når sausen begynner å tykne, ta av kjelen, la den avkjøles og kjøl den deretter ned i kjøleskapet.
Pisk kremfløten. Når vaniljekremen har avkjølt seg, tilsett halvparten av kremfløten i kremen. Fortsett deretter å tilsette kremfløte til du har ønsket konsistens.
Servering/topping
Grill ferskenene til overflaten er karamellisert. Grovhakk mandlene. Skyll bringebærene. Ta en bit av mandelkaken, bryt den i biter og plasser den i bunnen.
Tilsett ferskenen, legg på bringebærene og topp med den luftige vaniljekremen. Avslutt med noen blader sitronmelisse og hakket saltede mandler på toppen.
Server!