Har du lyst til å prøve et mer tangrikt kosthold? Knekkebrød med tørket tang er perfekt som følgesvenn til ostefat.
Tang er ikke bare en råvare som er bra for miljøet. Det er også en ekte umamibombe og et utmerket smaksstoff i alle typer brød. Bare tilsett tørket, malt tang i deigen.
INGREDIENSER
2 dl vann, kokende
1,5 dl tørket tang, bløtlagt
1,5 dl maismel
1,5 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
0,5 dl linfrø
0,5 dl olivenolje
2 ts flaksalt

SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 150 grader.
Bland mel, frø og salt i en bolle. Hell over kokende vann og la røren svelle i 5-10 minutter.
Bland den bløtlagte tangen sammen med olje. Ha den i deigblandingen og rør sammen.
Hell halvparten av deigen ut på bakepapir. Legg på et annet ark bakepapir og kjevle ut deigen til en tykkelse på ca 1–2 mm. Gjenta med resten av deigen.
Stek tangkjeksen midt i ovnen i ca 25–30 minutter. Ta den ut og la den avkjøle før servering.