Dalelvs grillskole – Grillet spisskål

Publisert av: Lena Unger, 07.06.2023

Legg noe grønt på grillen! Kål er en middagsfavoritt som enkelt kan varieres med ulike smakstilsetninger. La deg inspirere av Øyvind Bøe Dalelvs asiatiske oppskrift.

Vanligvis serveres kål strimlet eller hakket i salater, men faktum er at det også er utrolig godt å grille kål. Gjør som Øyvind Bøe Dalelv og gi kålen et løft med smaker som chili, hvitløk, ingefær og koriander. Retten fungerer utmerket både som en selvstendig rett og som tilbehør til grillmat.

Våg å være kreativ ved grillen!

INGREDIENSER

1 stk kål
1 ss sesamolje
1 ss solsikkeolje


Kryddersmør
4 ss smør
1 ss finhakket chili
1 ss finhakket hvitløk
1 ss finhakket ingefær


Til servering
1 bunt koriander
1 bunt mynte
1 ss svarte og hvite sesamfrø

...

Slik gjør du

Del kålen i store båter.

Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Pensle deretter med kryddersmør.

Topp den grillede kålen med finhakket koriander, mynte og ristede sesamfrø.

.

RELATERTE produkter