Hvordan får du til den myke, saftige og perfekt fetaosten på grillen? Det har Sebastian Gibrand full kontroll på! Følg hans oppskrift og imponer grillgjestene dine!
Nesten alt kan grilles. Det er egentlig bare din egen kreativitet og utstyr som setter grensene. Dropp kjøttet og våg å eksperimentere mer! Her guider den svenske kokken Sebastian Gibrand deg gjennom sin beste forrett til grillkvelden: fetaostpakker med smak av sitron, espelettepepper og fersk oregano.
Grill grønt!
Ingredienser
Grillet fetaost i bakepapir
(4 porsjoner)
350 g sukkererter
150 g edamamebønner
2 pk fetaost 4 stk vårløk
1 potte fersk oregano
1 klype espelettepepper
1 stk sitron
Salt
Pepper
Bakepapir
Slik gjør du
Kok opp en kjele med vann. Klipp enden på sukkerertene og la de forvelle i kokende vann i ca 2 minutter. Gjør det samme med edamamebønner – å la de forvelle I kokende vann i ca 2 minutter og trykk deretter bønnene ut av skallet.
Hakk løk og fersk oregano.
Brett til fire pakker av bakepapir. Fordel bønner og løk jevnt i pakkene. Bryt fetaosten i biter og legg over. Krydre med fersk oregano, espelette pepper, olivenolje og revet sitronskall. Brett pakken sammen og klem sammen med en klype.
Bak på grillen i ca. 10–15 minutter, eller til osten er myk.
Ta pakkene av varmen og server raskt!
3 GODE GRILLTILBEHØR
Lei av rømme, isbergsalat eller den klassiske bearnaisesausen? Her er tre deilige tilbehør som passer perfekt til grillmaten. Hva med en japansk agurksalat, en urtebasert dressing eller kanskje en hjemmelaget bbq-saus?
LES MER