Gibrands nyttårsmeny

Publisert av: Lena Unger, 27.12.2021

Er det vanskelig å bestemme seg for hva du vil lage til nyttårsmiddagen? Vi har satt sammen en treretters meny som byr på det lille ekstra. Bak oppskriften står Globals svenske ambassadør Sebastian Gibrand.

Sebastian Gibrand er en ekte konkurransekokk. Han har blant annet vært leder for det svenske kokkelandslaget, vunnet «Kockarnas kamp» og representert Sverige i den prestisjetunge konkurransen Bocuse d'Or. Oppskriften hans er noe utenom det vanlige – og passer derfor perfekt til et gullkantet arrangement som nyttårsaften. Hva med tartar og shoestring fries etterfulgt av en sprøbakt løyromspizza? Middagen avsluttes med en panna cotta med hvit sjokolade som prikken over i-en.

God appetitt og godt nytt år!
 

...

BIFF MED TARTARSAUS OG SHOESTRING FRIES

Tartar til forrett er en sikker suksess, ikke minst til nyttårsmiddagen. For å få til perfekt runde tartarbiffer maler Sebastian oksekjøttet i en kjøttkvern og «stanser ut» de runde stykkene han vil servere. Tartaren ledsages av deilig tilbehør som sprø strips, blader av ferske urter og en tartarsaus med sting. 

TIL OPPSKRIFTEN
...

TARTE FLAMBÉE MED POTETER OG LØYROM

Tarte flambée er både luksuriøs og lett å lykkes med. Det er en fransk versjon av pizza med sprø, ugjæret bunn. Prøv Sebastians oppskrift der klassisk topping som skinke og gul løk er byttet ut med løyrom, kokte poteter og dill. Denne retten går garantert rett hjem hos nyttårsgjestene.

TIL OPPSKRIFTEN
...

PANNA COTTA MED HVIT SJOKOLADE OG APPELSINGRANITÉ

Sebastians panna cotta med appelsengratiné danner en perfekt avslutning på middagen, der syren i graniteen brytes fint av den søte sjokoladen. Retten krever en del forberedelser. Men hvis du lykkes med resultatet, får du mengder med kudos!

TIL OPPSKRIFTEN

RELATERADE produkter