Kokkekniv Oriental 10 cm

Art. Nr: G-105

Kokkekniv fra Globals serie Classic, 10 cm.

Les mer

En orientalsk kokkekniv i mindre modell som fungerer omtrent som en universalkniv. Du kan med fordel bruke den til å hakke og kutte mindre råvarer. Det korte knivbladet gjør at kniven også egner seg som begynnerkniv for ungdom som ønsker å hjelpe til på kjøkkenet.
 



Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig, og går gjennom hvilke ingredienser de passer for.

Global Ni

Global Ni er neste generasjons Global-kniv. Det er en enkelstålskniv som i likhet med den klassiske Global-kniven er laget av Globals egen stålblanding Cromova 18. Ni-knivene har blad i orientalsk design. Denne bladformen er svært populær i Asia, ettersom den anses å forenkle skjæremomentene. Knivbladet er litt tykkere enn bladet på den klassiske Global-kniven. Den har også fått en ekstra sliping for ekstrem skarphet.

Global Ni har også fått nytt knivskaft. Den er større og har en avsmalnende form som bidrar til et stabilt, ergonomisk grep. Det karakteristiske prikkemønsteret er ufarget og ganske diskret i designen. På denne måten skaper skaftet en svært elegant følelse. For å gi Ni-knivene en perfekt balanse i hånden, er skaftene fylt med sjøsand.


 

Globals knivskole

På Globals knivskole viser profesjonelle kokker deg hvordan du får mest mulig ut av dine Global-kniver på kjøkkenet. Du får blant annet lære hvordan du utbener lammestek, fileterer fisk, deler opp kylling og hakker løk.


 

Om Global

Den første Global-kniven ble designet i Japan i 1985. Kombinasjonen av et slitesterkt stål, et unikt design og en ekstremt skarp egg var det som gjorde at interessen for Global-kniven vokste raskt. Først fikk kniven fotfeste hos de profesjonelle kokkene, deretter fulgte hjemmekokkene etter. I dag er Global ett av verdens mest populære knivmerker.

Global
Global
Rustfritt
Rustfritt stål
4943691001993

Garanti

Tre år fra du har kjøpt produktet, dato må bevises med kvittering. Skade på eggen eller spiss erstattes ikke. Her viser vi til nærmeste profesjonelle knivsliper. Garantien dekker heller ikke Globals tekstiler, her gjelder forbrukerkjøpsloven. Det betyr at du har rett på reklamasjon for produktet ved en fabrikasjonsfeil, forutsatt at gjeldende vedlikeholds instruksjoner er fulgt. En helt ny Global kniv er ekstremt skarp. For at kniven din skal fortsette å prestere på samme nivå, er det noen ting du bør være klar over.

VEDLIKEHOLD AV GLOBAL-KNIVER

En helt ny Global-kniv er ekstremt skarp, nøyaktig så skarp som du vil at en kjøkkenkniv skal være. Men for at kniven din kan fortsette å prestere på samme nivå, er det noen ting du bør være klar over.
 

RENGJØRING

Sørg alltid for å vaske kniven. Vask kniven for hånd med vann og litt vaskemiddel, så snart du er ferdig med å bruke den må den tørkes med et kjøkkenhåndkle. Du må aldri vaske en Global-kniv i oppvaskmaskinen - verken kniven eller maskinen har godt av det. Oppvaskmaskinen kan bli skadet, og vaskemiddelet kan forårsake rust på kniven.
 

UNDERLAG

Bruk et underlag som er skånsom mot kniven, f.eks. Globals skjærebrett laget av tre, plast eller sukkerrør. Det er viktig at flaten er myk. Hvis skjærebrettet er hardere enn kniven, kan kniven bli skadet.
 

SLITASJE

Prøv å unngå og bruke kniveggen unødvendig. Bruk baksiden av kniven når du skraper skjærebrettet rent, så eggen ikke blir sløv. Unngå også å kutte i frosne råvarer eller harde bein.
 

OPPBEVARING

Globalkniver skal ikke ligge og gni mot hverandre i bestikkskuffen. Det er best å beskytte dem i et kniv etui, en knivblokk eller på en knivmagnet. Hvis du bruker en magnetlist, bør du legge kniven på magneten med ryggen først for å unngå skade.
 

VEDLIKEHOLD

For å opprettholde en skarp egg er det nødvendig å slipe kniven med jevne mellomrom. Hold Global-kniven skarp ved å bruke en slipestav eller en knivsliper en eller to ganger i måneden. Hvis kniven ikke blir skarp nok med en slipestaveller knivsliper, er det nødvendig å slipe kniven på nytt. Du kan velge å gjøre det selv eller ta med kniven til en erfaren sliper. Husk at japanske kniver må ha en vinkel på 10-15 grader.

Meny

Cookies på siden

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.

Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.

Vis detaljer
F