Lag din egen gresskarlykt

Lag din egen gresskarlykt og spar på kjernene, da blir det også spooky snack. Happy Halloween!
Les mer
Soppguiden – 5 gode matsopper for nybegynnere
Høstsesong er soppsesong! Her er tips om fem gode matsopper med tilhørende oppskrifter og tips til utstyr.
Les mer
Oppbevare innhøstingen
Ta vare på sommerens frukt og bær ved å legge dem i lake, lage saft eller sylte dem. Her har vi samlet tre gode oppskrifter på plommer, bjørnebær og epler.
Les mer
Dalelvs grillmiddager
På jakt etter inspirasjon til grillkvelden? Da må du prøve Øyvind Bøe Dalelvs grilloppskrifter! Her går han igjennom oppskriftene og viser hvordan du lykkes med; Grillet spisskål, grillet miso-torsk, biff satay og grillet ananas.
Les mer
Global goes Global
Her har vi samlet inspirasjon og oppskrifter fra alle verdenshjørner – Global goes Global. Ha en smakfull reise!
Les mer
Smaken av asparges
Forbered deg til vårens kokkelering! Vi gir tips om oppskrifter og redskaper med sesongens primører i fokus.
Les mer
Skarp påskmeny
Våg å tenke utenfor buffébordet i år! Løft påskestemningen med en 3-rettersmeny satt sammen av elementer fra primører, laks og påskegodt. Vi har satt sammen en deilig påskemeny!
Les mer
Sushiskole
Gi du deg selv nye utfordringer når det kommer til matlaging? Prøv å lage din egen sushi. Her finner du oppskrifter på nigiri, sushiruller, og en perfekt klebrig ris.
Les mer
Skarpe vegetarvenner
Vil du ha en grønnere hverdag? Start endringen på riktig sted – nemlig på kjøkkenet. Her er vegetarkokkens beste verktøy.
Les mer
Mesterkokkens nyttårsmiddag
Filip Poons nyttårsmiddag skuffer ikke. Sprø lángos som forrett, entrecôte med sjysaus som hovedrett, og en solid sjokoladebombe som avslutning.
Les mer
Hemmeligheten bak en Global suksess
Elegant design og sylskarp japansk presisjon - her er Globalkniven sin spennende historie i et nøtteskall.
Les mer
Personlige bryllupsgaver
Gratuler det heldige paret med en skarp bryllupsgave fra Global! Vi gir deg tips om personlige gaver som passer de aller fleste par.
Les mer
Allsidige alger
Har du lyst til å prøve et mer tangrikt kosthold? Lær deg mer om denne klimasmarte råvaren.
Les mer
Kniver for dummies
Det første skrittet mot å bli en fullverdig knivekspert? Lær å mestre språket ved hjelp av vårt skarpe knivleksikon.
Les mer
Et proffsett fikser festen
Planlegger du en utendørsfest? Bli med proffkokken Ludwig Tjörnemo og gå for en buffé med kalde småretter.
Les mer
3 gode grilltilbehør
Ikke glem tilbehøret! Bli inspirert til din neste grillkveld av to gode sauser og en sprø agurksalat.
Les mer
6 frukter å grille
Frukt smaker bedre med grillstriper! Vi anbefaler noen favoritter som er perfekte å slenge på grillen.
Les mer
Globals stålblanding
Global-kniven kombinerer unikt stål med gammelt japansk håndverk. Lær mer om Glolbals egen stålblanding Cromova 18.
Les mer
Globalknivens design
Funksjon møter filosofi – Komin Yamada er mannen som med sin unike følelse for design setter Global på verdenskartet.
Les mer
Knivhåndverk fra Yoshikin
I hendene på de kunnskapsrike knivmakerne i Yoshikin veves japansk filosofi, tradisjonelt håndverk og moderne design sammen til et enkelt og stilistisk uttrykk.
Les mer
Historien om Mr. Global
Opplev denne spennende japanske historien i dokumentaren Mr. Global, Historien om Mino Tsuchida.
Les mer
Bak kulissene hos Global
Bli med oss bak kulissene på Yoshikin, Globals fabrikk i Japan, der den nå klassiske kniven har blitt produsert i over 30 år.
Les mer- All inspirasjon
- Produkt tips
- Oppskrifter
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Vedlikeholdsråd
- Knivguide
- Slipeskole