Santokukniv 16,5 cm m. knivbeskyttelse
Art. Nr: Y-37201Santokukniv fra Yaxells serie Super Gou Ypsilon, 16,5 cm.
Santoku er en japansk knivmodell som har mange likheter med en klassisk kokkekniv. Forskjellen er at knivbladet er litt kortere og har en avrundet spiss. Oversatt til norsk betyr santoku «tre oppgaver». Kniven er passer nemlig best til tre oppgaver: skjære, hakke og kutte.
SUPER GOU YPSILON
Yaxell Super Gou Ypsilon er ren og skjær luksus. Serien er en videreutviklet versjon av Super Gou. Knivbladet er bygget opp av hele 193 lag med stål. Kjernen er laget av det japanske pulverstålet SG2. Ståltypen inneholder en stor andel karbon og er svært hard, noe som gjør at eggen kan slipes sylskarp. Pulverstålet er omsluttet av 192 lag rustbestandig stål, 96 lag på hver side av eggen, formet i et vakkert damaskusmønster. Hardhetsgraden er 63 HRC.
Yaxells tradisjon med smedkunst ses tydelig i Super Gou Ypsilon. Knivbladet er gravert med fire japanske tegn som betyr «Super Gou Samurai Spirit». Det svarte knivhåndtaket er også dekorert med en krysantemum, som er en blomst som brukes som symbol for det japanske keiserdømmet. Håndtaket er produsert av svart micarta. Materialet har antibakterielle egenskaper og er laget ved at linduk og spesialplast sammenføyes under høyt trykk.
GARANTIVILKÅR
Tre år fra kjøpsdato. Kjøpsdato må dokumenteres med kvittering. Skader på egg eller spiss blir ikke erstattet, men henvist til nærmeste profesjonelle sliperi.
For øvrig viser vi til forbrukerkjøpsloven når det gjelder reklamasjoner og feilvarer.
VEDLIKEHOLDSRÅD - KJØKKENKNIVER
De japanske knivene våre har topp kvalitet og er svært skarpe når de blir levert. Når de har vært brukt en stund, må knivene slipes for at de skal bevare eller få tilbake skarpheten. Her har vi samlet noen råd om hvordan du tar vare på knivene på beste måte.
Skjær på et passende underlag – et skjærebrett av tre eller plast. Bruk alltid et mykt underlag som ikke skader knivens egg. Unngå harde materialer. De kan skade eggen hvis du skjærer i dem. Frosne produkter og ben kan dessuten knekke knivbladet. Unngå underlag av glass og porselen, da de vil skade eggen.
Tips: Unngå å skrape av skjærebrettet med eggen, bruk heller baksiden for ikke å gjøre kniven sløv.
Rengjøring: Vask knivene for hånd med lunkent vann og oppvaskmiddel straks etter bruk. La ikke knivene bli liggende uvasket etter at du har brukt dem. Da kan det oppstå syreangrep som kan føre til at kniven ruster. Unngå å vaske kjøkkenkniver i oppvaskmaskin. Det har verken knivene eller oppvaskmaskinen godt av. Trådkurvene i oppvaskmaskinen kan bli ødelagt, og oppvaskmiddelet tærer på knivseggen. Tørk av kniven med en myk klut straks etter rengjøring.
Pussing: Skulle det oppstå overflaterust, kan den poleres bort ved hjelp av metallpuss eller poleringsgummi. Om du ikke gjør det med en gang, kan det oppstå dypere rustskader.
Oppbevaring: Oppbevar knivene på et tørt og trygt sted på kjøkkenet, gjerne i en knivblokk, et knivfutteral eller på en knivlist. Plasser knivlisten slik at den er utilgjengelig for barn. Sett alltid kniven med ryggen først mot listen, for ikke å skade eggen.