En frisk og sprø salat slår aldri feil. Spesielt hvis den serveres i form av små, delikate salatbåter med gravlaks eller roastbiff. Ludwig Tjörnemos vårlige oppskrift er perfekt for en lunsj i det fri!
INGREDIENSER
Salatbåter (8 stykk)
8 skiver roastbiff eller laks
1 klype salt
1 klype sukker
1 bunt gressløk
1 dl majones
1 sitron
2 røde epler
0,5 agurk
8 hjertesalat-blader
1 bunt persille
1 bunt dill
SLIK GÅR DU FREM
Skjær laksen i tynne skiver. Dryss med en klype salt, en klype sukker og grav laksen i minst 5 minutter.
Hakk gressløk og bland den med majones, revet sitronskall og sitronsaft. Skjær eple og agurk i terninger.
Ta et salatblad og legg til en dash av majonesrøren. Legg på noen skiver laks eller roastbiff. Topp med agurk- og epleterninger. Pynt med litt persille, dill og nykvernet svart pepper. Server!