Global
Den første Global kniven, G-2 ble designet i Japan i 1985. Kokkekniven ser helt lik ut i dag som da den ble lansert for over 30 år siden, som er et bevis på at den har et virkelig godt design. Kniven er laget av Globals egen stålblanding Cromova 18. Kombinasjonen av slitesterkt stål, unikt design og en ekstremt skarp egg gjorde at interessen for Global-kniven vokste raskt. I begynnelsen var det profesjonelle kokker som brukte kniven, deretter fulgte hjemmekokkene etter. I dag er Global et svært populært knivmerke, både i Norge og ute i verden.
Alle med matlaglingsinteresse vet nok at en skarp kniv er kokkens beste venn, og at riktig kniv brukes til riktig råvare. I Globals klassiske serie finnes det en kniv for enhver anledning på kjøkkenet, alt fra grønnsakskniver og små rotkniver, til kraftigere kjøttøkser og lettere fleksible filetkniver. For å gi knivene en perfekt balanse i hånden er skaftene fylt med havsand. Vi kaller idag serien Global Classic.