Vil du bli en ekspert på knivsliping?
Da har du kommet til rett sted! I filmene nedenfor viser stjernekokken Øyvind Bøe Dalelv hvordan du håndterer en manuell knivsliper, skjerpestav og slipestein på beste måte.
Alle kokker liker å jobbe med skarpe kniver - og en ny Globalkniv er ekstremt skarp. Men for at den skal fortsette å yte på samme nivå, må du være snill mot kniven din og ta godt vare på den. Den enkleste måten å vedlikeholde skarpheten på kniven er å bruke et skarpeverktøy, som en skjerpestav eller en enkel knivsliper. Men hvis kniven har blitt virkelig sløv, eller har fått en knekk i eggen må du slipe kniven for å få frem en ny "rå egg". Du kan enten slipe kniven selv med en manuell knivsliper med 3 hjul eller slipesteiner i ulike grovheter.
Ta en titt på Øyvinds slipeskole - og finn skarpheten på kjøkkenet ditt igjen!
